Добро дошли на наш блог

Добро дошли на наш блог
На правом сте месту!

Verba volant scripta manent

Речи лете, написано остаје.

abskolanis блог су покренули (Април 2007.) и уређују ученици некада Административно-биротехничке школе у Нишу сада већ ПРАВНО-ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ НИШ. ЗИДНЕ НОВИНЕ наше школе - на интернету! Овде ћете наћи све доступне информације о ПРАВНО-ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ НИШ о ученицима и њиховим активностима. Циљ нам је да што свеобухватније представимо живот и рад у нашој (и вашој) школи а све због садашњих, бивших и највише будућих ученика. Надамо се да смо развој интернет технологије дочекали спремни и да ћете имати све информације које вам могу бити занимљиве или од користи ...

Happy New School Year!

Happy New School Year!
Свуд' пођи ал' кући дођи! ........ Следе чланци - New Posts тј.нове поруке са разним садржајима и линковима до сродних садржаја или детаљнијих објашњења, слика, или других сајтова... Верујемо да ћете се увек враћати на наше странице!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!

Напомена: потражите линк - Старији  постови и видите све!
Ако Вам се учини да превише времена треба да се учита страница УВЕРАВАМО Вас да је то само због обиља материјала а не због грешке, сматрали смо да је боље да овако поставимо ствари да би одмах имали јасну слику о садржају блога него да нешто не видите! Ваше стрпљење ће бити награђено занимљивим садржајем.

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте  добродошли!
Драго нам је да се опет видимо!

петак, 27. април 2007.

Драмска секција

Дуго сам размишљао о почетку овог чланка. Искрено, дат ми је врло мали оквир а толико лепог, смешног и смотаног треба да кажем. Наравно, тема је Смотра аматерских позоришта Србије у Сурдулици. Занимљиво је да додам то, што је генерална проба наше представе била 3. маја, а такмичење, замислите, па исто 3. маја. Љут сам зато што се наша представа није квалификовала на Републичко такмичење. 
Е баш зато, што сам љут, нећу рећи да је Драгана Динић добила награду за најбољу женску улогу, да сам ја добио награду за мушку и да сам добио награду за сценарио! Да, бићу нескроман и рећи да сам ја написао награђени сценарио. Нећу вам рећи да ово све није могло без професорки српског језика Биљане Голубовић и Весне Марковић, које су нам организовале пробе и губиле живце када нисмо знали текст или нисмо били расположени за глуму. 
Ма, нећу ни да кажем како се добро зеза Ивана Илић, Кевче у представи, како Филип Трајковић имитира Хитлера, иначе Урош у представи, како Милош Савић прича оним танким гласом.

 Надам се да ми нећете замерити на стилу писања, јер уместо речи ШАЛА ја напишем ЗЕЗАЊЕ; то ме је иначе замолила Јелена Младеновић - школски психолог, да стил буде што опуштенији....Хеј, па хајде, кад сам је већ споменуо да кажем и ово..
.
Она, Јелена Младеновић, била је веома јака и добра морална подршка нама глумцима. 
Њој смо се обраћали за неке проблеме и за све што је кочило представу. 
Верујем да су јој остале доживотне трауме и овим путем је поздрављам!
 
Ту су вам и Милош Николић (Иван), Валентина Живковић (професорка српског), Тамара Станков (наратор), Соња Мишић (бранилац), Милош Савић (судац), Сања Задрипко (ратни профитер) и наравно, (директор) Милош Цветковић.

Да вам кажем нешто и о представи...Представа се зове ЂАЧ(Ш)КИ ТРИБУНАЛ и говори о међусобном неразумевању и нетолеранцији професора и ђака. Међутим, писао сам је у једном посебном стилу у коме се школа готово и не помиње, једноставно су на сцени војници са правим оружјем, са војничким шаторима, дрвећем и у правом ратном окружењу. Да бих вам објаснио о каквом стилу писања се ради даћу вам пример: два војника разговарају о својим непријатељима. Њихови највећи непријатељи су професионалци, односно професори, а њихове јединице су из латинског, математике и других области. Морам да споменем драмску секцију школе која постоји од 2003. године, иако нисам био у њој. Још увек се прича о њиховим сјајним представама какве су Ана Карењина и Повратак

После ове најновије представе изашло је неколико новинских чланака о нама у неколико РЕПУБЛИЧКИХ НОВИНА.
Гостовали само на ТВ5 у јутарњем програму и у емисији ПРОМАЈА, такође нас свуда зову да гостујемо. 
Веома се поносим што сам написао једно овакво дело које је постигло толики успех и искрено се надам да је ово почетак нечег много већег.
 Пошто сам љут, нећу рећи да се мнооого захваљујем АБШ-у, најбољој школи, без које овог не би било, да се захвалим целој драмској секцији и свакој подршци коју сам имао не само ја, већ и цела наша весела глумачка трупа у овој занимљивој авантури.
 Пуно вас поздрављам, читаоци, а уколико не читате овај чланак значи да сте неписмени...ЖИВЕЛИ!!!
Душан Чупић III5

Симулације суђења, математичари, беседници, историчари...

Симуланти - други! ( знали смо да су талентовани за симулирање, али оволико...свака част!)

Професор правне групе предмета Славка Николић каже:  На републичком такмичењу у симулацији суђења одржаном у Крушевцу- Велики успех наших ученика!

*Најбољи државни тужиоц- Радмила Тодоровић
*
Друго место екипно - (Данијел Станковић-оптужени; Милан Илић-председник судског већа; Александра Миливојевић-оштећена; Наташа Станковић- бранилац; Владан Тодоровић-бранилац; Радмила Тодоровић-државни тужилац;)

_______________________________________________

Велики успех наших МАТЕМАТИЧАРА!

Математика Републичко 09.05.2008. Ваљево

Директор Милорад Гавриловић

 Професори Саша Манић и Марија Николић

Митић Милица I 1 = I место
Гавриловић Милица II 1 = VI место
Миленковић Невена III 3 = I место
Мулаосмановић Ема IV 2 = VIII место

=> екипно = I место

 
Математичари: "...иако смо школа која ради у области право, економија, администрација, ватрогаство, однедавно осигурање, наши ученици су изузетно успешни на такмичењима из математике!"

види НАРОДНЕ НОВИНЕод 16.мај 2006.

historia vitae magistra est

Математика је као створена за тебе!

 
Join me on Facebook Follow me on  YouTube